Dry Tile circulaire tegels

Dry Tile circulaire tegels is de start van van een nieuwe generatie tegels. Door de nieuwste innovaties is het mogelijk om een tegels verplaatsbaar te maken. Het idee is even simpel als geniaal: een keramische tegel combineren met een speciaal ontworpen ondergrond van kurk-granulaat. Deze ondergrond zorgt ervoor dat de tegels zich vastzuigen aan de ondergrond door het gewicht van de tegel. De kurken ondergrond is 1,5 mm groter dan de tegels, zodat een voeg van 3 mm ontstaat. Een speciale voegmortel zorgt onderlinge hechting van de tegels, waardoor een sterk geheel ontstaat. Resultaat: een stabiele vloer met een perfect loopcomfort. De kurken ondergrond zorgt tegelijkertijd voor een dempende werking van geluid, dus de tegels zijn ook heel geschikt voor appartementen en  verdiepingsvloeren van bedrijfsgebouwen. 

Vervangen, meenemen en hergebruiken

De tegels zijn na plaatsing weer eenvoudig los te maken door het verwijderen van de voeg. De tegels kunnen nu worden opgepakt met een vacuüm handgreep en weer worden hergebruikt in een andere ruimte of op een andere locatie. Zo blijven de keramische tegels in omloop en krijgen een tweede leven. En ook na vele jaren blijven de tegels mooi. Het hoogwaardige keramiek is onverwoestbaar en de toplaag verkleurd nooit. En als u na verloop van tijd een andere vloer wilt na verbouwing of verhuizen, kunt u de tegels gewoon verkopen. Zo behouden de tegels een restwaarde en krijgt u er nog een mooi bedrag voor terug. Het losmaken van de tegels is ook handig als er tegels vervangen moeten worden bij verfvlekken of schade.

Dry Tile circulaire tegels zijn recyclebaar

De tegels zijn ontwikkeld met het idee dat ze hergebruikt kunnen worden, maar ook dat de tegels weer recyclebaar zijn. De fabrikant schiedt de granulaat ondergrond van de keramische toplaag en beiden worden volledig gerecycled en dienen weer als grondstof voor een nieuwe tegels. Deze cyclus biedt voordelen voor de natuur, zorgt voor minder afval en is emissievrij. Er zijn vele miljoenen vierkante meters tegels in gebruik, dus dit zorgt voor een forse bijdrage aan een duurzame wereld. We zijn er klaar voor! U ook?

Bespaar geld

De nieuwe manier van tegels verwerken zonder verlijming zorgt ervoor dat de vloer veel sneller gelegd kan worden dan op de huidige wijze. Ook zijn er zijn geen kosten meer voor de aanschaf van lijmen of ander hechtingsmortels. En er zijn veel minder dure arbeidsuren nodig omdat de vloer tot 8x sneller gelegd kan worden. Bij een verhuizing kunt u de tegels gewoon meenemen en bespaart u weer op de aanschaf van nieuwe tegels. En wilt u wat anders na vele jaren gebruik, dan verkoopt u ze gewoon! Kortom zijn Dry Tile tegels niet alleen goed voor het milieu en de natuur, maar ook goed voor uw portemonnee.  

DRY TILE

12 series
28 kleuren
8 formaten
Vloertegels

Betonlook
Natuursteenlook
Houtlook
G
eluiddempend
Hytect ® toplaag
Kleurvast
Bestendig tegen impact
Woning en appartement
Zakelijke toepassingen

DUURZAAM 

Herbruikbaar
Recyclebaar
Emissievrij
Minder afval
Verbetert binnenklimaat
Geschikt voor energiezuinige
vloerverwarming
Anti-bacteriele werking
Zonder lijmen
Minder reinigen door 
Clever clean

FORMATEN 

30×60
45×90
60×60

60×90
60×120
80×80
90×90

20×120 (houtlook)

1,2 mm dik
3 mm  voeg

COLLECTIE 

Betonlook
Alcina             Stories
Like                 Valley

Natuursteenlook
Area Pro         Solid Rock    Emotion         Quarzit
Kiano              Trio
Nova

Houtlook
Walden

Kom langs voor de complete collectie Dry Tile circulaire tegels

In onze showroom in Hengelo kunt u de innovatieve Dry Tile tegelcollectie bekijken. Prachtige keramische tegels voor sterke en stabiele vloeren thuis en in bedrijfsgebouwen. Kom langs en laat u verrassen door deze unieke en volledig circulaire tegels. De tegels zijn uitgevoerd in verschillende tegellooks: betonlook, natuursteenlook en houtlook. Er is een ruime keuze aan moderne kleuren en formaten, waaronder enkele XXL formaten van 90×90 en 60×120.  Met de Dry Tile collectie creëert u elke gewenste sfeer. Kom langs om deze unieke collectie te bekijken exclusief in Nederland. Vragen? Neem even contact met ons op.